De Sionskerk, Mariënberg

 

Mariënberg, 15 september 2018

 


Persbericht verzelfstandiging DGK Mariënberg e.o.

 

Met ingang van zondag 16 september zal De Gereformeerde Kerk (hersteld) te Mariënberg e.o. (Sionskerk) weer een zelfstandige gemeente zijn! We zijn de Heere dankbaar dat na de uitspraak van de Generale Synode Lansingerland begin 2018 weer kon worden gewerkt aan de opbouw en toekomst van DGK Mariënberg. Met hulp van DGK Emmen/Assen en onder begeleiding van de classis Noord-Oost zijn de ambten weer ingesteld. Samen met onze predikant werd een kerkenraad gevormd en toegewerkt naar verantwoorde zelfstandigheid van DGK Mariënberg.

 

Dat heeft nu zijn voltooiing gekregen. De classis Noord-Oost gaf afgelopen vrijdag toestemming aan DGK Mariënberg om over te gaan tot volledige verzelfstandiging. Ondanks het grote verdriet over de niet herstelde breuk in deze plaats, mogen we nu verheugd zijn over de voortgang van het kerkelijke leven. Zo is dus vanaf 16 september DGK Mariënberg geen wijkgemeente van DGK Emmen/Assen meer, maar een zelfstandige kerk binnen het kerkverband van De Gereformeerde Kerken in Nederland (DGK).

We hopen aan dit heugelijke feit zondagmiddag aandacht te geven in en na de eredienst, samen met gasten en afgevaardigden uit het kerkverband.

 

 

Informatie over De Gereformeerde kerk (hersteld) te Mariënberg

 

We houden elke zondag onze erediensten in de Sionskerk te Mariënberg, Oudeweg 22. De morgendienst begint om 11.15u en de middagdienst om 15.00u.

 

Contactgegevens:

scriba: br. H.J. Sasbrink

Tel.: 0523-251197.

Email scriba: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Website DGK-Mariënberg: https://dgk-marienberg.nl

Op onze website kunt u alle relevante informatie vinden over DGK Mariënberg.